Home > Tuinadvies > Blijf jij thuis deze zomer? 6 handige tips om te genieten van jouw terras!

Blijf jij thuis deze zomer? 6 handige tips om te genieten van jouw terras!

Juli, dé periode dat veel landgenoten naar het buitenland trekken om de zon en/of rust op te zoeken. Collega’s die naar buitenland trekken om er van enkele weekjes welverdiende rust te genieten? En jij moet het stellen met het exotische Vlaanderen? Niet getreurd, Marlux geeft je 6 handige tips om te genieten van een welverdiende staycation!

  1. Zorg dat je terras er proper bij ligt!

Makkelijker gezegd dan gedaan, zo’n proper terras. Vlekken wegschrobben, groenaanslag verwijderen,… een heel karwei! Maar eigenlijk hoeft dat allemaal niet zo’n groot probleem te vormen: de Marlux-producten zijn namelijk super makkelijk in onderhoud. Ga zeker niet met de hogedrukreiniger aan de slag, je beschadigt daarmee de oppervlakte van tegel of klinker en loopt zo het risico nog meer groenaanslag of kalkuitbloei te krijgen. Ga zeker ook niet met azijn, bleekwater of andere zelfverklaarde wondermiddeltjes aan de slag. Neem een schrobborstel, wat zuiver water en je tegels zijn in een wip weer proper!

Zit je toch met wat meer hardnekkig vuil? Jouw bouwhandelaar heeft zeker wel een middeltje dat je verder kan helpen. Eén van die middeltjes die wij aanraden is de Lithofin vlekverwijderaar voor betontegels.

  1. Geef kalkuitbloei geen kans

Heb je veel last van kalkuitbloei op je terras? Jammer genoeg is dit voor betonproducten een natuurlijk verschijnsel waarbij water (afkomstig van grondwater of regen) in je klinker dringt en via de poriën kalk naar de oppervlakte transporteert. Ga zeker niet te hard schuren op je klinkers of de hogedrukreiniger bovenhalen. Je zal hierdoor zeker minder kalk aan de oppervlakte zien, maar je beschadigt zo ook de textuur van de klinker waardoor je kleurverlies zal leiden.
Wil je helemaal geen last meer van die vervelende witte vlekken? Een klinker bewerkt met Hydro-M zal beduidend minder water opnemen waardoor ze sneller drogen. De Hydro-M zorgt ook voor minder kalkuitslag en vergroening, de stenen zullen ook kleurvaster zijn.

  1. Breng kleur op je terras

Fris je tuin en terras op! Zorg voor een bloemetje, wat kleur en wat leven op je terras! Er zijn honderden mogelijkheden om wat frisheid aan je terras toe te voegen. Zorg er zeker wel voor dat je afdrukken van dergelijke bloempotten voorkomt. Plaats daarom onder jouw decoratie een beschermende schotel en zorg voor voldoende verluchting.

  1. Win de strijd tegen onkruid

Niets zo vervelend dan onkruid dat overal aan de oppervlakte komt. Zelfs op je terras is er vaak niets aan te doen. Onkruid, gras of ander groen komt snel tussen jouw tegels en klinkers omhoog en het steeds weer verwijderen vraagt veel inspanning. Met Jointex of Nextgel Polymeervoeg verminder je gevoelig de onkruidgroei. Deze flexibele voegen zullen, in tegenstelling tot andere voegsoorten, niet barsten en zijn tegen alle weersomstandigheden bestand.

  1. Krasjes? Zo hersteld!

Schuren van tuinstoelen, een steentje onder je schoen,… een krasje is snel gemaakt. Krasjes zijn op een betontegel jammer genoeg tot nog toe niet 100% te vermijden. We bieden daarom een oplossing voor dat probleem: de krasherstelset. Een simpel, klein verfborsteltje een klein potje coating en een stiftje om in te kleuren. Meer heb je niet nodig om jouw terras weer helemaal krasvrij te krijgen.

     

  1. Sit back and relax

Alle bovenstaande boxen afgevinkt? Dan ben jij klaar voor een welverdiende vakantie op je eigen terras! Genieten is de boodschap. Cocktailshaker klaar… en chillen maar!

Reactie toevoegen

Download onze catalogi
Ontvang de catalogus 2018 in je brievenbus
* Verplichte velden
Mis geen enkel nieuwtje! Schrijf je in op onze e-mail nieuwsbrief: