Home > Nieuws > Nu ook binnenvaart verkeer naar klanten

Nu ook binnenvaart verkeer naar klanten

Vandaag schrijven we bij Marlux opnieuw een nieuw hoofdstuk in het binnenvaartverhaal. Enkele weken geleden konden we al –met enige trots- vertellen dat het intern transport voor een groot deel van de weg naar het water werd verlegd. Met nog meer trots kunnen we u nu zelfs vertellen dat we ook het transport naar onze klanten vanaf vandaag met het binnenvaartverkeer hebben opgenomen. Van Pelt Bouwmaterialen uit Schoten was de gelukkige klant.

Donderdagochtend hield het eerste  schip halt bij Marlux in Zolder om een lading boordstenen en getrommelde klinkers op te pikken. 592 ton of 380 paletten werden geladen om via het Albertkanaal richting Schoten  te vertrekken. “Als je weet dat één volle vracht op de weg ongeveer een 25 ton per keer kan laden, dan heb je snel uitgerekend hoeveel vrachtwagens we vandaag weer van de weg houden”, luidt het bij een tevreden Supply Chain Manager Tom Henderix. Een recente studie van Flanders Logistics consulenten wees uit dat de overstap naar de binnenvaart voor Marlux goed is voor een CO2-besparing van meer dan 30%. Jaarlijks zal het verkeer tussen de verschillende vestigingen meer dan 100 ton CO2 uit de lucht houden. Dat is een equivalent van zo’n 65 personen wagens. “En we hopen op termijn ook met het verkeer naar onze klanten dergelijke mooie CO2-besparing te realiseren”, droomt Tom Henderix hardop.

De Antwerpse regionale zender ATV kwam vanmorgen ook een kijkje nemen bij Van Pelt en maakte onderstaande reportage:

Onze laatste nieuwtjes

Persmededling - Linnenbecker Niederlassung

Vorige week hebben de organisatoren van de 41e Superprestige Veldrit Gieten met vertegenwoordigers van Marlux en Bestrating.nl de nieuwe ingezaaide groenweide bekeken.

Wat in het BK niet was gelukt, deden onze renners een dag later wel in de traditionele 'Herkansing' in Otegem: op het podium klimmen.

Mis geen enkel nieuwtje! Schrijf je in op onze e-mail nieuwsbrief:
Download onze catalogi
Ontvang de catalogus 2018 in je brievenbus
* Verplichte velden
Mis geen enkel nieuwtje! Schrijf je in op onze e-mail nieuwsbrief: